Receptek

Vegán meggyes morzsa


Hozzávalók a tésztához


  • 120 g zabliszt
  • 50 g poreritrit
  • 1 kk sütőpor
  • fél kk fahéj
  • csipet só
  • 40 g almapüré (esetleg joghurt)
  •  50 ml kókusztej

Hozzávalók a morzsához 
a tetejére

  • 20 g zabliszt
  • 40 g zabpehely
  • 20 g poreritrit
  • fél kk fahéj
  • 40 ml kókusztej


Hozzávalók a töltelékhez

  • 150-200 g fagyasztott meggy (más gyümölccsel is jó)
  • 15 g Szafi Free vaníliás zabpuding (vagy tápióka keményítő, kukorica keményítő)
  • 30 g poreritrit
  • 1 citrom leve


Elkészítés

  • A tészta hozzávalóit egyszerűen egy tálban összegyúrjuk.
  • Kókuszolajjal kikent formába kézzel kilapogatjuk. (Én jénaiba tettem)
  • A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. (A meggyet félig kiolvasztottam előtte), és a tésztára öntjük.
  • A morzsához is összekeverünk mindent, és a meggyes töltelékre kézzel rámorzsoljuk.
  • 180 fokon 25-35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése