Receptek

Vegán málnalekváros- tofukrémes islerek



Hozzávalók a tésztához


  • 180 g zabliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
  • 50 g poreritrit
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 dl kókuszjoghurt (vagy natúr joghurt)
  • kb. 20-30 ml kókusztej, ha szükséges




Elkészítés

  • Minden hozzávalót egy tálba öntünk, és kézzel összegyúrjuk. 
  • 5 percet pihentetjük, majd lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók a tofukrémhez

  • 130 g natúr tofu
  • 1 dl kókuszjoghurt (vagy natúr joghurt)
  • 50 g poreritrit
  • 1 ev útifűmaghéj
  • 20 g citromlé
  • 1 tk vanília aroma (elhagyható)
  • *málnalekvár a kenéshez

Elkészítés

  • Nagyon egyszerű, csak minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixolunk.
  • Pár percre hűtőbe tesszük.


A kihűlt korongok egyik felét megkenjük málnalekvárral, majd a tofukrémmel, és rátesszük az isler másik felét. A csokikrémhez vízgőz felett megolvasztottam 100 g  90%-os étcsokoládét, és leöntöttem vele az islereket. 




Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése