Hozzávalók a tésztához
- 180 g zabliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
- 50 g poreritrit
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 dl kókuszjoghurt (vagy natúr joghurt)
- kb. 20-30 ml kókusztej, ha szükséges
Elkészítés
- Minden hozzávalót egy tálba öntünk, és kézzel összegyúrjuk.
- 5 percet pihentetjük, majd lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a tofukrémhez
- 130 g natúr tofu
- 1 dl kókuszjoghurt (vagy natúr joghurt)
- 50 g poreritrit
- 1 ev útifűmaghéj
- 20 g citromlé
- 1 tk vanília aroma (elhagyható)
- *málnalekvár a kenéshez
Elkészítés
- Nagyon egyszerű, csak minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixolunk.
- Pár percre hűtőbe tesszük.
A kihűlt korongok egyik felét megkenjük málnalekvárral, majd a tofukrémmel, és rátesszük az isler másik felét. A csokikrémhez vízgőz felett megolvasztottam 100 g 90%-os étcsokoládét, és leöntöttem vele az islereket.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése