- 100 g zabliszt
- 20 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- fél kk só
- fűszerek (nálam bazsalikom és oregáno)
- 100 g édesburgonya (nyersen mérve)
- 60 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez
- 50 g kukorica
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék spenót
- só, bors, oregáno stb...
- kevés olivaolaj
- pici víz
Elkészítés
- A tésztához az édesburgonyát megfőzzük, és villával pürésítjük.
- A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, és félretesszük pihenni, addid, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A töltelékhez kevés olíva olajon megdinszteljük a vöröshagymát, és fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, kukoricát és fűszereket.
- Kevés vizet öntünk rá, és pár perc alatt megpároljuk.
- A tésztát 6 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik részt kör alakúra. (ne legyen olyan vékony, mert kiszakadhat)
- Megtöltjük a töltelékkel. Kinyújtunk még egy rész tésztát lehetőleg ugyanakkorára, mint az előzőt, és rátesszük a töltelékre. A széleit összenyomjuk.
- Ezt ismételjük, amíg elfogy a tésztánk.
- Száraz serpenyőben mindkét oldalát kb. 2-2 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése