Receptek

Vegán édesburgonyás spenótos serpenyős pite

Hozzávalók a tésztához


  • 100 g zabliszt
  • 20 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • fél kk só
  • fűszerek (nálam bazsalikom és oregáno)
  • 100 g édesburgonya (nyersen mérve)
  • 60 ml víz


Hozzávalók a töltelékhez

  • 50 g kukorica
  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék spenót
  • só, bors, oregáno stb...
  • kevés olivaolaj
  • pici víz

Elkészítés


  • A tésztához az édesburgonyát megfőzzük, és villával pürésítjük. 
  • A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, és félretesszük pihenni, addid, amíg elkészítjük a tölteléket.
  • A töltelékhez kevés olíva olajon megdinszteljük a vöröshagymát, és fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, kukoricát és fűszereket.
  • Kevés vizet öntünk rá, és pár perc alatt megpároljuk.
  • A tésztát 6 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik részt kör alakúra. (ne legyen olyan vékony, mert kiszakadhat) 
  • Megtöltjük a töltelékkel. Kinyújtunk még egy rész tésztát lehetőleg ugyanakkorára, mint az előzőt, és rátesszük a töltelékre. A széleit összenyomjuk.
  • Ezt ismételjük, amíg elfogy a tésztánk.
  • Száraz serpenyőben mindkét oldalát kb. 2-2 percig sütjük.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése