- 120 g zabliszt
- 20 g hajdinaliszt (vagy más liszt)
- 50 g poreritrit
- 1 tk sütőpor
- 1 kk fahéj
- csipet só
- fél citrom héja
- 100 ml zabtejszín (vagy más tejszín)
- 60-70 ml kókusztej
Hozzávalók a töltelékhez
- 300 g alma meghámozva, és felkockázva
- 50 g eritrit
- 1 tk fahéj
- fél citrom leve
- 1 ev útifűmaghéj
Elkészítés
- A zablisztet, hajdinalisztet, poreritritet, sütőport, fahéjat és sót egy tálban elkeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük a zabtejszínt, kókusztejet és citromhéjat, majd a lisztes részhez öntjük.
- Összegyúrjuk a tésztát és 10 percet pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
- A töltelékhez az almát, eritritet, fahéjat és citromlevet egy kevés vízben pár percre alatt megpárolunk.
- A tészta felét kinyújtjuk, és piteformába tesszük. Az egy evőkanál útifűmaghéjjal meghintjük a tésztát, majd beleöntjük a tölteléket.
- A tészta másik felét a tetejére használjuk. Lehet rácsozni, fonni, szaggatni, csak a képzelet szab határt. 😉
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése