Receptek

Vegán almás pite

Hozzávalók a tésztához


  • 120 g zabliszt
  • 20 g hajdinaliszt (vagy más liszt)
  • 50 g poreritrit
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • csipet só
  • fél citrom héja
  • 100 ml zabtejszín (vagy más tejszín)
  • 60-70 ml kókusztej

Hozzávalók a töltelékhez

  • 300 g alma meghámozva, és felkockázva
  • 50 g eritrit
  • 1 tk fahéj
  • fél citrom leve
  • 1 ev útifűmaghéj





Elkészítés


  • A zablisztet, hajdinalisztet, poreritritet, sütőport, fahéjat és sót egy tálban elkeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük a zabtejszínt, kókusztejet és citromhéjat, majd a lisztes részhez öntjük.
  • Összegyúrjuk a tésztát és 10 percet pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
  • A töltelékhez az almát, eritritet, fahéjat és citromlevet egy kevés vízben pár percre alatt megpárolunk.
  • A tészta felét kinyújtjuk, és piteformába tesszük. Az egy evőkanál útifűmaghéjjal meghintjük a tésztát, majd beleöntjük a tölteléket.
  • A tészta másik felét a tetejére használjuk. Lehet rácsozni, fonni, szaggatni, csak a képzelet szab határt. 😉


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése