Receptek

Vegán kakaós- meggyes zabszelet


Hozzávalók az alaphoz


  • 250 g zabpehely
  • 20 g kakaópor
  • 30 g negyedannyi édesítő
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g almapüré
  • 1 dl kókuszjoghurt (más joghurt)
  • 2 dl kókusztej (annyi, hogy zabkása állaga legyen)
  • 200 g meggy (vagy más gyümölcs)






Elkészítés

  • A zabpelyhet, kakaóport, édesítőt és sütőport egy tálban elkeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük az almapürét, joghurtot és kókusztejet, majd a zabos keveréket is hozzáöntjük, és összekeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük., és ráhalmozzuk a meggyeket.



Hozzávalók a morzsához

  • 125 g zabpehely
  • 20 g kókuszreszelék
  • 20 g negyedannyi édesítő
  • 1 tk fahéj
  • 1 dl kókusztej (annyi, hogy morzsálódós legyen)

Elkészítés

  • Az összes hozzávalót összekeverjük, és a meggy tetejére morzsoljuk.
  • 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése