- 120 g zabliszt
- 20 g hajdinaliszt
- 50 g édesburgonya (nyersen mérve)
- fél kk só
- pici fokhagymagranulátum
- pici bors
- kb. 60 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez
- 200 g édesburgonya megfőzve
- 100 g főtt csicseriborsó
- fél fej vöröshagyma
- egy marék spenót
- fél kk só, pici bors
- bazsalikom + ízlés szerint fűszerek
Elkészítés
- Az édesburgonyát puhára főzzük, és villával összenyomkodjuk.
- A liszteket a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk az édesburgonyát.
- Összegyúrjuk, és a annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható legyen. 10 percet pihentetjük.(Nem tudok pontos mennyiséget mondani, mert függ attól, hogy mennyire vizes az édesburgonya)
- A töltelék hozzávalóit egy serpenyőben picit összepirítjuk.
- A tésztát 2 részre szedjük. Az egyik felét kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát. (Én szilikonosat használtam, így nem kellett bele olaj, de normál piteformánál lehet hogy ki kell kenni)
- Beleöntjük a tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. A széleit lenyomkodjuk, és a közepére vágunk egy lyukat, hogy a gőz távozni tudjon.
- 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése