Receptek

Vegán édesburgonyás pite

Hozzávalók a tésztához


  • 120 g zabliszt
  • 20 g hajdinaliszt
  • 50 g édesburgonya (nyersen mérve)
  • fél kk só
  • pici fokhagymagranulátum
  • pici bors
  • kb. 60 ml víz

Hozzávalók a töltelékhez

  • 200 g édesburgonya megfőzve
  • 100 g  főtt csicseriborsó
  • fél fej vöröshagyma
  • egy marék spenót
  • fél kk só, pici bors
  • bazsalikom + ízlés szerint fűszerek



Elkészítés

  • Az édesburgonyát puhára főzzük, és villával összenyomkodjuk.
  • A liszteket a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk az édesburgonyát.
  • Összegyúrjuk, és a annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható legyen. 10 percet pihentetjük.(Nem tudok pontos mennyiséget mondani, mert függ attól, hogy mennyire vizes az édesburgonya)
  • A töltelék hozzávalóit egy serpenyőben picit összepirítjuk.
  •  A tésztát 2 részre szedjük. Az egyik felét kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát. (Én szilikonosat használtam, így nem kellett bele olaj, de normál piteformánál lehet hogy ki kell kenni)
  • Beleöntjük a tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. A széleit lenyomkodjuk, és a közepére vágunk egy lyukat, hogy a gőz távozni tudjon.
  • 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése