Receptek

Vegán banán kenyér


Hozzávalók



  • 1 lenmag tojás (1 ev darált lenmag+3 ev víz)
  • 3 db érett banán+ 1 a tetejére
  • 150 g almapüré
  • 160 ml kókusztej
  • 2 tk vanília aroma
  • 300 g zabliszt
  • 1 tk fahéj
  • 10 g kakaópor (elhagyható)
  • 50 g eritrit
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só



Elkészítés

  • A darált lenmagot összekeverjük a 3 ev vízzel, és 5 percet állni hagyjuk, amíg sűrűbb állaga lesz.
  • Közben a 3 banán villával pürésre nyomkodunk, hozzáadjuk az almapürét, kókusztejet, vanília aromát és a lenmag tojást. Ezeket összekeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük a zablisztet, eritritet, sütőport, fahéjat és sót, majd a banános keveréket hozzáadjuk és csomómentesre keverjük.
  • Püspökkenyér formába öntjük a tészta felét, és a másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. (Az egész tésztát is beletehetjük a formába) A kakaós tésztát is beleöntjük a formába, majd egy kicsit villával összekeverjük.
  •  Félbevágunk egy banánt, és a tészta tetejére tesszük.
  • 180 fokon 30 percet sütjük, majd 170 fokon még 30-35 percet. (Ha esetleg a banán elkezdeni jobban pirulni a tetején ,akkor tegyünk rá alufóliát)



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése