Receptek

Vegán sárgabarackos gombóc (vagy szilvás)



Hozzávalók


  • 120 g zabliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
  • 60 g eritrit
  • 1 tk fahéj
  • 80 g főtt cukkini pürésítve (nyersen mérve)
  • 40-50 ml víz
  • 4 db sárgabarack
  • 50 g Szafi Free pirított zabdara a forgatáshoz 




Elkészítés


  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 5 percet pihentetjük.
  • A tésztát 4 részre osztjuk (vagy ha kisebb gyümölcsöt -pl. szilvát- használunk, akkor 8 részre). Minden kis részt kinyújtunk, beletesszük a sárgabarackot, és gombócokat  gyártunk belőle. Én a sárgabarack mag helyére kis étcsoki darabkát tettem.
  • Forrásba levő vízbe tesszük, és 10-12 percig főzzük.
  • Közben egy serpenyőben megpirítjuk a zabdarát, (darált mandulával szerintem még finomabb)  és a leszűrt gombócokat megforgatjuk benne.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése