Hozzávalók
- 120 g zabliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
- 60 g eritrit
- 1 tk fahéj
- 80 g főtt cukkini pürésítve (nyersen mérve)
- 40-50 ml víz
- 4 db sárgabarack
- 50 g Szafi Free pirított zabdara a forgatáshoz
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 5 percet pihentetjük.
- A tésztát 4 részre osztjuk (vagy ha kisebb gyümölcsöt -pl. szilvát- használunk, akkor 8 részre). Minden kis részt kinyújtunk, beletesszük a sárgabarackot, és gombócokat gyártunk belőle. Én a sárgabarack mag helyére kis étcsoki darabkát tettem.
- Forrásba levő vízbe tesszük, és 10-12 percig főzzük.
- Közben egy serpenyőben megpirítjuk a zabdarát, (darált mandulával szerintem még finomabb) és a leszűrt gombócokat megforgatjuk benne.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése