Receptek

Vegán tiramisu süti




Hozzávalók a tésztához

  • ·        100 g zabliszt
  • ·        40 g hajdinaliszt (más liszt is jó)
  • ·        60 g poreritrit
  • ·        1 tk sütőpor
  • ·        csipet só
  • ·        160 g almapüré
  • ·        80-100 ml kókusztej
  • ·        5 g citromlé/almaecet




Elkészítés

  • A liszteket, sütőport, eritritet és sót egy tálban elkeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük az almapürét, kókusztejet, és citromlevet (vagy almaecetet). A lisztes részhez öntjük.
  • Csomómentesre keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. (Viszonylag vékony legyen a tészta, mert utána köröket kell szaggatni belőle.)
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • A kihűlt tésztából kb. 15- 20 cm átmérőjű köröket szaggatunk.


Hozzávalók a krémhez

  • 200 g kesudió
  • 50 g kókuszjoghurt (más joghurt is jó)
  • fél citrom leve
  • 70 g eritrit
  • 1 ev útifűmaghéj
  • csipet só



Elkészítés

  • A kesudiót egy órára meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon, majd lecsepegtetjük. 
  • A többi hozzávalóval összeturmixoljuk.




Összeállítás

  • A tésztából kivágott köröket lefőtt kávéba mártogatjuk.
  • Megkenünk egy lapot krémmel, majd ráteszünk még egy lapot, aztán a krémet. ( Én 3 tészta lapot tettem egy sütihez)
  • A tetejére kakaóport hintünk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése