Hozzávalók a tésztához
- · 100 g zabliszt
- · 40 g hajdinaliszt (más liszt is jó)
- · 60 g poreritrit
- · 1 tk sütőpor
- · csipet só
- · 160 g almapüré
- · 80-100 ml kókusztej
- · 5 g citromlé/almaecet
Elkészítés
- A liszteket, sütőport, eritritet és sót egy tálban elkeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük az almapürét, kókusztejet, és citromlevet (vagy almaecetet). A lisztes részhez öntjük.
- Csomómentesre keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. (Viszonylag vékony legyen a tészta, mert utána köröket kell szaggatni belőle.)
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- A kihűlt tésztából kb. 15- 20 cm átmérőjű köröket szaggatunk.
Hozzávalók a krémhez
- 200 g kesudió
- 50 g kókuszjoghurt (más joghurt is jó)
- fél citrom leve
- 70 g eritrit
- 1 ev útifűmaghéj
- csipet só
Elkészítés
- A kesudiót egy órára meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon, majd lecsepegtetjük.
- A többi hozzávalóval összeturmixoljuk.
Összeállítás
- A tésztából kivágott köröket lefőtt kávéba mártogatjuk.
- Megkenünk egy lapot krémmel, majd ráteszünk még egy lapot, aztán a krémet. ( Én 3 tészta lapot tettem egy sütihez)
- A tetejére kakaóport hintünk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése