Receptek

Vegán kókuszkocka






Hozzávalók

  • ·        100 g zabliszt
  • ·        40 g hajdinaliszt (más liszt is jó)
  • ·        60 g poreritrit
  • ·        1 tk sütőpor
  • ·        csipet só
  • ·        160 g almapüré
  • ·        80-100 ml kókusztej
  • ·        5 g citromlé/almaecet
  • ·        30 g kakaópor
  • ·        100 ml kókusztej
  • ·        20 g eritrit
  • ·        kókuszreszelék




Elkészítés

  • A liszteket, sütőport, eritritet és sót egy tálban elkeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük az almapürét, kókusztejet, és citromlevet (vagy almaecetet). A lisztes részhez öntjük.
  • Csomómentesre keverjük, és egy akkora tepsibe öntjük, hogy magas legyen a tészta, ugyanis tojás híján nem fog megemelkedni annyira. 
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25-35 percig sütjük.
  • A kihűlt piskótát felkockázzuk.
  • A kakaóport, kókusztejet és eritritet összekeverjük, majd a piskótakockákat belemártjuk, és kókuszreszelékbe hempergetjük.


    Jó étvágyat!


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése