Receptek

Vegán sajttorta



Hozzávalók az alaphoz

  • 200 g aszalt cukrozatlan datolya
  • 180 g zabpehely
  • 1 tk fahéj
  • 50 ml víz

Hozzávalók a krémhez

  • 200 g kesudió
  • 100 ml zabtejszín/ sűrű kókusztej
  • egy citrom leve
  • fél lime leve
  • 70 ml kókusztej
  • 30 g eritrit
  • gyümölcs (opcionális)




Elkészítés

  • Először elkészítjük az alapot. Ehhez a datolyát 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A többi hozzávalóval aprítógépbe összeaprítjuk. Egy tepsibe lapogatjuk a masszát, és fagyasztóba tesszük 15 percre.
  • A krémhez a kesudiót legalább egy órára beáztatjuk meleg vízbe. Lecsepegtetjük, és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A datolyás alapra öntjük. Én a tetejére pürésített málnát csepegtettem. 
  • Legalább 2 órára fagyasztóba tesszük. Utána szeletelhető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése