Receptek

Zablisztes piskótatekercs



Hozzávalók


  • 4 tojás
  • 100 ml víz
  • 40 g poreritrit
  • 100 g zabliszt
  • 1 kk sütőpor
  • tetszés szerint lekvár



Elkészítés

  • A tojásokat különválasztjuk.
  • A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A tojássárgáját kihabosítjuk az eritrittel, majd hozzáöntjük a vizet.
  • Kanalanként adagolva hozzákeverjük a sütőporos zablisztet.
  • Majd egy spatulával óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
  • Sütőpapírral bélelt (közepes méretű) tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. (15 percnél ellenőrizhetitek tűpróbával)
  • A megsült tésztát még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  • A kihűlt tésztát tetszés szerint megkenjük lekvárral, majd feltekerjük. Én most cukormentes ribizli lekvárt használtam.😄

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése