Hozzávalók
- 4 tojás
- 100 ml víz
- 40 g poreritrit
- 100 g zabliszt
- 1 kk sütőpor
- tetszés szerint lekvár
Elkészítés
- A tojásokat különválasztjuk.
- A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját kihabosítjuk az eritrittel, majd hozzáöntjük a vizet.
- Kanalanként adagolva hozzákeverjük a sütőporos zablisztet.
- Majd egy spatulával óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
- Sütőpapírral bélelt (közepes méretű) tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. (15 percnél ellenőrizhetitek tűpróbával)
- A megsült tésztát még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt tésztát tetszés szerint megkenjük lekvárral, majd feltekerjük. Én most cukormentes ribizli lekvárt használtam.😄
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése