Hozzávalók az alaphoz
- 100 g datolya itt
- 70 g mogyoró (földimogyorót használtam) itt
- csipet só
- 20 g zabpehely
- 30 ml kókusztej
Hozzávalók a krémhez
- 150 g kesudióvaj itt (mogyoróvaj is jó)
- 1 db (110 g) banán
- 1 ev kakaópor
- 30 ml kókusztej
Elkészítés
- Az alaphoz a datolyát, mogyorót, sót, zabpelyhet és kókusztejet aprítógépben addig daráljuk, amíg egy masszává áll össze. Ezt a masszát egy kis tortaformába lapogatjuk, majd mélyhűtőbe tesszük.
- A krémhez a kesudióvajat, banánt, kakaóport, kókusztejet összeturmixoljuk, majd ráöntjük a datolyás alapra.
- Ezt is mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.
- A tetejére én olvasztott étcsokit és kesuvajat csorgattam.
- Fagyasztás után szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése