Receptek

Vegán kesudióvajas mogyorós torta


Hozzávalók az alaphoz



  • 100 g datolya itt
  • 70 g mogyoró (földimogyorót használtam) itt
  • csipet só
  • 20 g zabpehely
  • 30 ml kókusztej


Hozzávalók a krémhez

  • 150 g kesudióvaj itt (mogyoróvaj is jó)
  • 1 db (110 g) banán
  • 1 ev kakaópor
  • 30 ml kókusztej

Elkészítés

  • Az alaphoz a datolyát, mogyorót, sót, zabpelyhet és kókusztejet aprítógépben addig daráljuk, amíg egy masszává áll össze. Ezt a masszát egy kis tortaformába lapogatjuk, majd mélyhűtőbe tesszük.
  • A krémhez a kesudióvajat, banánt, kakaóport, kókusztejet összeturmixoljuk, majd ráöntjük a datolyás alapra.
  • Ezt is mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.
  •  A tetejére én olvasztott étcsokit és kesuvajat csorgattam.
  • Fagyasztás után szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése