Receptek

Vegán csokis kosárka


Hozzávalók a tésztához

  • 30 g vegán fehérjés zabkása alap itt
  • 70 g zabliszt itt
  • 20 g zabpehely
  • 1 kk sütőpor
  • 40 g olvasztott kókuszolaj
  • 30 ml kókusztej/víz/tej

Hozzávalók a krémhez

  • 150 g datolya
  • 150 g édesburgonya/sütőtök főzve(nyersen mérve ennyi gramm) 
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kk rumaroma (elhagyható) 
  • 1 dl kókusztej/tej
  • csipet só

  • A tésztához minden hozzávalót egy tálban összegyúrunk. Olajjal kikent kosárka formába nyomkodjuk a tésztát. (Ebből az adagból 6 db kosárka lett) 
  • 180 fokon 20-25 percet sütjük. 
  • A krémhez minden hozzávalót összeturmixolunk és a kosárka formába kanalazzuk. Hűtőben hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése