Hozzávalók
- 300 g magozott datolya
- 255 ml meleg kókusztej
- 190 ml kókuszolaj
- 60 g kókuszjoghurt (vagy sima)
- 230 g zabliszt
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- fél kk szódabikarbóna
- csipet só
- 125 ml kókusztej
- 60 g dió apróra vágva
- 40 g datolya apróra vágva
Elkészítés
- A datolyát 1 órára beáztatjuk a 255 ml kókusztejbe, majd összeturmixoljuk.
- Ehhez a datolyás krémhez öntjük a kókuszolajat, kókuszjoghurtot, és robotgéppel jól összekeverjük.
- A liszteket összekeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával. Beleöntjük a datolyás masszába, majd robotgéppel tovább keverjük.
- Beleöntjük a 125 ml kókusztejet is, és csomómentesre keverjük.
- A durvára vágott diót, és datolyát kanállal a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát (a tetejét megszórtam dióval) és 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése