Receptek

Vegán datolyás süti


Hozzávalók


  • 300 g magozott datolya
  • 255 ml meleg kókusztej
  • 190 ml kókuszolaj
  • 60 g kókuszjoghurt (vagy sima)
  • 230 g zabliszt
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 125 ml kókusztej
  • 60 g dió apróra vágva
  • 40 g datolya apróra vágva






Elkészítés

  • A datolyát 1 órára beáztatjuk a 255 ml kókusztejbe, majd összeturmixoljuk.
  • Ehhez a datolyás krémhez öntjük a kókuszolajat, kókuszjoghurtot, és robotgéppel jól összekeverjük.
  • A liszteket összekeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával. Beleöntjük a datolyás masszába, majd robotgéppel tovább keverjük.
  • Beleöntjük a 125 ml kókusztejet is, és csomómentesre keverjük.
  • A durvára vágott diót, és datolyát kanállal a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát (a tetejét megszórtam dióval) és 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése