Receptek

Vegán burgonyás pogácsa

Hozzávalók

  • 500 g zabliszt
  • 20 g búzasikér 
  • 3 kk só
  • 1 tasak (8 g) porélesztő
  • 400 g burgonya (nyersen mérve)
  • 40 ml kókuszolaj
  • 20 ml olivaolaj (vagy kókuszolaj/margarin) 
  • 175 ml kefír (natúr joghurt vagy növényi joghurt is lehet) 
  • 30 ml víz



Elkészítés

  • Először a burgonyát feltesszük főni, majd ha megfőtt akkor összetörjük és hagyjuk kihűlni. 
  • A zablisztet, búzasikért, porélesztőt és sót egy tálban összekeverjük. 
  • Az olajakat a vízzel és kefírrel jól elkeverjük. Hozzáöntjük a lisztes részhez, beletesszük a kihűlt burgonyát is. Kézzel összegyúrjuk, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük. 
  • Kelesztés után lisztezett felületen kinyújtuk kb ujjnyi vastagra a tésztát. 
  • Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük a pogácsákat. 15 percet így is kelesztjük.
  •  Majd 220 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 
  • Ebből az adagból 58 db kisebb pogácsa lett 😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése