- 500 g zabliszt
- 20 g búzasikér
- 3 kk só
- 1 tasak (8 g) porélesztő
- 400 g burgonya (nyersen mérve)
- 40 ml kókuszolaj
- 20 ml olivaolaj (vagy kókuszolaj/margarin)
- 175 ml kefír (natúr joghurt vagy növényi joghurt is lehet)
- 30 ml víz
Elkészítés
- Először a burgonyát feltesszük főni, majd ha megfőtt akkor összetörjük és hagyjuk kihűlni.
- A zablisztet, búzasikért, porélesztőt és sót egy tálban összekeverjük.
- Az olajakat a vízzel és kefírrel jól elkeverjük. Hozzáöntjük a lisztes részhez, beletesszük a kihűlt burgonyát is. Kézzel összegyúrjuk, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.
- Kelesztés után lisztezett felületen kinyújtuk kb ujjnyi vastagra a tésztát.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük a pogácsákat. 15 percet így is kelesztjük.
- Majd 220 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- Ebből az adagból 58 db kisebb pogácsa lett 😀
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése