Hozzávalók
- 300 g burgonya (nyersen mérve)
- 150 g zabliszt
- csipet só
- 30 g poreritrit
- szilva
- fahéj
- eritrit
- a morzsához én zablisztet+zabpelyhet használtam
Elkészítés
- A krumplit feltesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük, és összenyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a zablisztet, sót és poreritritet, majd tésztává gyúrjuk.
- Pár szem szilvát kimagozunk, megszórjuk fahéjjal, és egy kevés eritrittel.
- A tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle (nekem ebből 8 db lett). Minden négyzetbe fahéjas szilvát teszünk, és gombócokat formálunk belőle.
- Forrásba lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
- A morzsához én kevés kókuszolajon megpirítottam zablisztet, és zabpelyhet, majd ebbe forgattam meg a gombócokat. (teljes kiőrlésű morzsa, más pehely, zabkorpa, vagy mandula panír is jó lehet)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése