Receptek

Vegán rakott kelkáposzta



Hozzávalók


  • 100 g szejtán darált hús, vagy szójagranulátum ezt a receptet használtam
  • 100 g köles (vagy rizs, bulgur, stb..)
  • 100 g vörösbab
  • 100 g csicseriborsó
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • pár levél kelkáposzta
  • 100 g füstölt tofu+60 ml víz (vagy növényi tejföl)




Elkészítés

  • Először a kölest háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük.
  • Én csináltam egy zöldséges ragut. Ehhez a hagymát, és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a darált szejtánt, csicseriborsót, vörösbabot, fűszereket. Felöntöttem vízzel, és fedő alatt 25 perc alatt összefőztem. (Én konzerv babokat használtam)
  • Egy jénai aljára fektettem egy réteg kelkáposztalevelet. Erre jött a megfőtt köles fele, majd a ragu fele. Jött rá még egy réteg kel, köles, ragu réteg. A tetejét lefedtem még egy réteg kelkáposzta levéllel, majd rákentem a tofukrémet.
  • 180 fokon 35 perc alatt készre sütöttem. Nekem nagyon ízlett. 😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése