Hozzávalók
- 100 g szejtán darált hús, vagy szójagranulátum ezt a receptet használtam
- 100 g köles (vagy rizs, bulgur, stb..)
- 100 g vörösbab
- 100 g csicseriborsó
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- pár levél kelkáposzta
- 100 g füstölt tofu+60 ml víz (vagy növényi tejföl)
Elkészítés
- Először a kölest háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük.
- Én csináltam egy zöldséges ragut. Ehhez a hagymát, és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a darált szejtánt, csicseriborsót, vörösbabot, fűszereket. Felöntöttem vízzel, és fedő alatt 25 perc alatt összefőztem. (Én konzerv babokat használtam)
- Egy jénai aljára fektettem egy réteg kelkáposztalevelet. Erre jött a megfőtt köles fele, majd a ragu fele. Jött rá még egy réteg kel, köles, ragu réteg. A tetejét lefedtem még egy réteg kelkáposzta levéllel, majd rákentem a tofukrémet.
- 180 fokon 35 perc alatt készre sütöttem. Nekem nagyon ízlett. 😀
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése