Receptek

Vegán almás fahéjas csiga


Hozzávalók 


  • 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csomag szárított élesztő 
  • csipet só
  • 200 ml meleg víz
  • 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt 
  • 140 g zabliszt
  • 60 g poreritrit
  • fél citrom leve 
  • 2 evőkanál víz



Hozzávalók a töltelékhez

  • 200 g almapüré (vagy reszelt alma)
  • fél citrom leve 
  • 1 tk fahéj 
  • 2 ev zabkorpa/zabpehely
  • 1 marék pekándió/dió

Elkészítés 

  • Először készítünk egy "kovászt". Ehhez összekeverjük a 140g tk lisztet, sót, élesztőt és 200 ml vizet, majd 1 órát hagyjuk kelni. (szép buborékos lesz)
  • Majd ehhez öntjük a maradék összetevőt:lisztet, eritritet, olajat, citromlevet, és vizet. Összegyúrjuk, és fél órát kelesztjük.
  • Kelesztés után 15 percen át dagasztjuk a tésztát. (ezután lehet még hagyni kelni, de én rögtön kinyújtottam)
  • Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztán elegyengetjük. 
  • Feltekerjük, és 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Majd a csigákat 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése