Hozzávalók
- 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csomag szárított élesztő
- csipet só
- 200 ml meleg víz
- 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 140 g zabliszt
- 60 g poreritrit
- fél citrom leve
- 2 evőkanál víz
Hozzávalók a töltelékhez
- 200 g almapüré (vagy reszelt alma)
- fél citrom leve
- 1 tk fahéj
- 2 ev zabkorpa/zabpehely
- 1 marék pekándió/dió
Elkészítés
- Először készítünk egy "kovászt". Ehhez összekeverjük a 140g tk lisztet, sót, élesztőt és 200 ml vizet, majd 1 órát hagyjuk kelni. (szép buborékos lesz)
- Majd ehhez öntjük a maradék összetevőt:lisztet, eritritet, olajat, citromlevet, és vizet. Összegyúrjuk, és fél órát kelesztjük.
- Kelesztés után 15 percen át dagasztjuk a tésztát. (ezután lehet még hagyni kelni, de én rögtön kinyújtottam)
- Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztán elegyengetjük.
- Feltekerjük, és 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Majd a csigákat 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése