Receptek

Vegán fahéjas csiga



Hozzávalók a tésztához


  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 110 g zabliszt
  • 20 g búzasikér
  • csipet só
  • 30 g eritrit 
  • 100 g édesburgonya (készre sütve ennyi)
  • fél csomag (20 g) friss élesztő
  • 15 g kókuszolaj
  • 180 g langyos kókusztej/víz
  • +kb 20 g liszt, amit a gyúrásnál felvett




Hozzávalók a töltelékhez 

  • 2 marék datolya
  • 1 tk őrölt fahéj
  • kb. 50-80 ml kókusztej







Elkészítés 

  • Először az élesztőt felfuttatjuk a langyos kókusztej és eritrit keverékében. 
  • Hozzáadjuk a kókuszolajat, és a villával pürésített édesburit, majd összekeverjük. 
  • A liszteket, búzasikért összekeverjük a sóval, majd a nedves résszel összegyúrjuk. 
  • Kb. 40 percet kelesztjük a tésztát. (elég ragadós lesz)
  • Ezután lisztezett felületen 10-15 percig gyúrjuk a tésztát. (nekem olyan 20g plusz lisztet felvett a tészta)
  • Téglalap alakúra nyújtjuk. 
  • Közben a töltelékhez a datolyát, fahéjat és kókusztejet krémesre turmixoljuk. 
  • Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük. Olyan 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.
  • További 30 percet kelesztjük, majd 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése