Hozzávalók a tésztához
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 110 g zabliszt
- 20 g búzasikér
- csipet só
- 30 g eritrit
- 100 g édesburgonya (készre sütve ennyi)
- fél csomag (20 g) friss élesztő
- 15 g kókuszolaj
- 180 g langyos kókusztej/víz
- +kb 20 g liszt, amit a gyúrásnál felvett
Hozzávalók a töltelékhez
Elkészítés
- Először az élesztőt felfuttatjuk a langyos kókusztej és eritrit keverékében.
- Hozzáadjuk a kókuszolajat, és a villával pürésített édesburit, majd összekeverjük.
- A liszteket, búzasikért összekeverjük a sóval, majd a nedves résszel összegyúrjuk.
- Kb. 40 percet kelesztjük a tésztát. (elég ragadós lesz)
- Ezután lisztezett felületen 10-15 percig gyúrjuk a tésztát. (nekem olyan 20g plusz lisztet felvett a tészta)
- Téglalap alakúra nyújtjuk.
- Közben a töltelékhez a datolyát, fahéjat és kókusztejet krémesre turmixoljuk.
- Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük. Olyan 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.
- További 30 percet kelesztjük, majd 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése