Receptek

Almás fahéjas granola eperrel


Hozzávalók


  • 150 g zabpehely
  • 130 g rozspehely
  • 20 g zabkorpa 
  • 2 tk fahéj
  • csipet só
  • 40 g kókuszreszelék
  • 50 g mogyoró apróra vágva
  • 20 g chia mag
  • 20 g lenmag
  • 1 marék mazsola (vagy más aszalt gyümi) 
  • 3-4 eper felkockázva
  • 300 g alma meghámozva, lereszelve 
  • 1 citrom leve
  • +édesítő aki szeretne (én nem tettem, mert elég édes volt az alma, de például ha alma helyett banánt használtok, akkor úgy még édesebb lesz) 



Elkészítés


  • Minden száraz hozzávalót egy tálban összekeverünk.
  •  Az almát összekeverjük a citromlével, majd beleöntjük a száraz keverékbe. Hozzáadjuk az apróra vágott epret is
    Egy villával összemixeljük. Ha túl nedves, és össze áll, akkor adjátok hozzá plusz zabot, vagy rozspelyhet. Ha pedig túl száraz, akkor mehet bele pl kókusztej, víz, narancslé stb.... 
  • Sütőpapíros tepsibe öntjük, szétterítjük a granolát. 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése