Receptek

Paris-Brest süti



Hozzávalók az égetett tésztához
  • 125 ml víz
  • 125 ml tej
  • 125 g vaj
  • 5 g só
  • 10 g cukor
  • 150 g liszt
  • 5 tojás



Elkészítés
  • A vizet, tejet, vajat, sót és cukrot egy lábasba tesszük, majd felforraljuk. (nem kell lobognia, csak hogy elolvadjon és elkeveredjen minden) Beleöntjük a lisztet, majd folyamatosan kevergetjük kb 2 percig közepes lángon, amíg egy labdává össze nem áll. 
  • Kiöntjük egy tálba, majd kézi robotgéppel kb. 2 percig keverjük, hogy hűljön. Egyesével belekeverjük a tojásokat. Hagyjuk hűlni picit a masszát, majd habzsákba töltjük.
  •  Kis karikákat nyomunk a sütőpapíros tepsire. (16 db jön ki ebből az adagból) 180 fokon 40 percig sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt, és 10 percig benne hagyjuk száradni.

Hozzávalók a krémhez


  • 350 ml tej
  • 60 g cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 20 g liszt
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 60 g vaj
  • 240 g mogyorókrém (praliné krém, vagy bármi más ízesítés is jó) 
  • 150 g vaj


Elkészítés

  • A tejet feltesszük forrni. A tojások sárgáját kikeverjük a liszttel, cukorral és keményítővel.
  •  A felforrt tejet beleöntjük a tojásos keverékbe (folyamatosan kevergetni kell, nehogy rántotta legyen). Visszaöntjük a lábasba, majd sűrűre főzzük. 
  • Levesszük a tűzről, és belekeverjük a 60 g vajat. Hűtőbe tesszük. 
  • Ha kihűlt, mixerrel kihabosítjuk, majd belekeverjük a 150 g vajat, és a mogyorókrémet is. A teljesen kihűlt tésztákat kettévágjuk és megtöltjük. (ehhez a tészta adaghoz dupla mennyiségű krémet érdemes készíteni) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése