- 300g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 150g zabliszt
- 20g búzasikér
- 1 kk só
- 40g eritrit
- 2.5 dkg élesztő
- 3dl kókusztej/ tej
- 80g kókuszzsír/ vaj/ margarin
- 1 tojás (plusz egy a kenéshez)
Elkészítés:
- Az élesztőt a langyos tejben felfuttattam.
- A liszteket összekevertem az édesítővel és sóval, majd a zsiradékkal. A tojást és az élesztős tejet is beletettem és összegyúrtam.
- 40 percet kelesztettem.
- 6 részre osztottam a tésztát és befontam. (Azért a Youtube a barátom volt, látni kellett volna, ahogy a laptop előttem, én meg fonom a kalácsot 😅)
- Összefonva is kelesztettem egy 15 percet, majd lekentem egy tojással. 180 fokon 55-60 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése