Receptek

Vegán hajdinalisztes banánkenyér

Hozzávalók:

  • 100 g zabliszt
  • 100 g hajdinaliszt
  • 25 g zabpehely
  • 1 tk sütőpor
  • 50 g eritrit
  • csipet só
  • 320 g banán
  • 1 citrom leve
  • 140 ml kókusztej/más folyadék
  • 4 szem datolya kockákra vágva
  • étcsoki darabok
  • 20 g aprított török mogyoró


Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat összekeverjük. Beleforgatjuk a csoki-és mogyi darabokat, plusz a kis kockákra vágott datolyát. (más aszalt gyümi is jó, szerintem aszalt sárgabarackkal még finomabb lenne.)
  • A banánt villával összetörjük, hozzáfacsarjuk a citrom levét, beleöntjük a kókusztejet, majd ezt is elkeverjük.
  • A lisztes keverékhez öntjük, és csomómentesre keverjük. 
  • Sütőformába öntjük a masszát (én szilikonosat használtam, így nem kell sütőpapír). A tetejére szórhatunk még mogyorót, de akár egy félbevágott banánt is belenyomhatunk. 
  • 180 fokon 60-70 percet sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése