Receptek

Vegán brownie sajttorta

Hozzávalók a browniehoz:



  • 220 g zabliszt
  • 10 g kókuszliszt (más liszt is mehet)
  • 70 g kakaópor
  • 1,5 tk sütőpor
  • 70 g eritrit (vagy más édesítő)
  • csipet só
  • 60 g olvasztott kókuszolaj
  • 450-500 ml kókusztej/víz





Elkészítés (brownie) 


  • A liszteket, kakaóport, sütőport, eritritet és sót egy tálban összekeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük a kókuszolajat a vízzel/kókusztejjel, és a lisztes résszel csomómentesre keverjük.
  • Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a massza FELÉT, a másik felét egy tepsibe öntjük, és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük mindkettőt. 


Hozzávalók a krémhez:


  • 2 csomag (360 g natúr tofu) 
  • 1 dl kókuszkrém
  • 1 evőkanál kókuszjoghurt (vagy más joghurt) 
  • 50 ml kókusztej
  • 1 citrom leve
  • 1 tk vanília aroma 
  • 2 evőkanál zabliszt/rizsliszt
  • 1.5 evőkanál tápióka keményítő (kukoricakeményítő is jó) 
  • 50 g eritrit (más édesítő is lehet) 



Elkészítés: (krém) 


  • Minden hozzávalót beledobunk a turmixgépbe, kb 2 percig turmixoljuk, és kész is. 


Összeállítás:
  • A tepsibe lévő browniet kis kockákra vágjuk. 
  • A tortaformában lévő browniera öntjük a krém felét. Belenyomogatjuk a kockákra vágott browniekat (teljesen random) majd ráöntjük a maradék krémet.
  •  A tortaforma alját alufóliával körbetekerjük. Egy tepsibe kb. 3 dl vizet öntünk, beleállítjuk a tortaformát. 
  • 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A legjobb ha 1 éjszakát a hűtőbe pihen. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése