- 230 g teljes kiőrlésű búzaliszt/tönkölyliszt
- 1 tk só
- fél tk sütőpor
- negyed tk szódabikarbóna
- 45 ml oliva olaj/kókuszolaj
- 180 g meleg víz
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával. A meleg vízbe beleöntjük az olajat, majd a lisztes résszel kézzel összegyúrjuk. Belinkeltem egy videót, ami alapján látjátok az állagát. 6 perc 40 -nél keressétek.(https://www.youtube.com/watch?v=OzYIVcy8eNg)
- Nagyon ragacsos a tészta, de olajos kézzel és felületen gyúrva könnyebb kezelni.
- 10 percig gyúrjuk, majd 13 kis golyót formázunk a tésztából. 5 percet pihentetjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. (használjatok nyugodtan lisztet, mert különben nagyon ragadni fog.) Papírvékonynak kell lennie, vagy legalábbis nagyon kis vékonynak.
- Forró, száraz serpenyőbe tesszük a kinyújtott tésztákat egyesével, és mindkét oldalát kb. 15 mp-ig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése