Receptek

Vegán tiramisu torta


Hozzávalók az alaphoz (és a lapokhoz a krém közé) 


  • 120g datolya
  • 30 g hajdina
  • 50 g zabpehely
  • 10 g kókuszreszelék 
  • 1 tk kávépor
  • 20 ml víz 




Hozzávalók a krémhez:

  • 360 g natúr tofu
  • 150 g vajbab (konzerves) 
  • 75 ml a bab levéből
  • 75 ml kókusztej
  • 1 citrom leve
  • 15 g zabliszt
  • 50 g eritrit
  • csipet só





Elkészítés:

  • Az alaphoz a datolyát, illetve a hajdinát beáztatjuk forró vízbe fél órára. Ezután leszűrjük.
  • Aprítógépben az összes többi alapanyaggal (az alapnál lévőkkel) összeaprítjuk. A massza 1/3-át akkorára lapogatjuk, amekkora sütőformát használni fogunk. (én kör formát használtam, ezért 8 körcikket vágtam az elegyengetett masszából) **
  • A massza többi részét a formánk aljába nyomkodjuk.
  • A krémhez minden hozzávalót krémesre turmixolunk. (Igen, bab van benne, és nem, nincs bab íze, vagy szaga, hiszen ez a fajta bab nagyon semleges, sőt édeskés ízű)
  • Az alapra öntjük a krém felét. Erre rakosgatjuk a felvágott körcikkeket, majd ráöntjük a krém másik felét.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütjük. Ha kihűlt hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd a tetejét megszórjuk kakaóporral.


*** Simán a masszából csinálhatunk kis golyókat is, magában is nagyon finom, és egyszerű elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése