Hozzávalók a tésztához : (1 rúd bejglihez)
- 80 g zabliszt
- 40 g hajdinaliszt
- 30 g kölesliszt (vagy hajdinaliszt)
- 10 g tápióka keményítő
- 20 g poreritrit
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 25 g kókuszolaj
- 70 ml víz
- 40 g almapüré
Hozzávalók a mákos töltelékhez:
- 120 g darált mák
- 100 g almapüré
- 50 g natúr tofu (növényi joghurt vagy cocomas is jó)
- 50 ml kókusztej
- 15 g zabkorpa
- 50 g poreritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- mazsola (aki szereti)
Elkészítés:
- A tésztához először a liszteket, sót, sütőport és eritritet összekeverjük. A vizet, almapürét és kókuszolajat szintén összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk a lisztes résszel. Kicsit ragadós lesz az elején, de amíg a töltelék elkészül, formázható lesz.
- A töltelékhez én minden hozzávalót a turmixgépbe tettem (így a leggyorsabb), majd jó krémesre turmixoltam.
- A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtottam (vékony legyen a tészta). Megkentem a töltelékkel, majd a 2 rövidebb oldalát kicsit behajtottam. Végül a hosszabbik oldaláról kezdve feltekertem. A tetejét megszurkodtam (meg lehet kenni tojással, ha nem feltétel a mindenmentesség).
- 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése