Receptek

Vegán mindenmentes bejgli


Hozzávalók a tésztához (1 rúd bejglihez)


  • 60 g  (gluténmentes) zabliszt 
  • 20 g kókuszliszt (vagy mandulaliszt/darált mandula)
  • 12 g tápióka keményítő (vagy kukoricakeményítő)
  • 5 g búzasikér (helyettesíthető kókuszliszttel)
  • 20 g poreritrit
  • csipet só
  • 2 g sütőpor
  • 25 g almapüré
  • 1 tk (5 g) kókuszolaj
  • 70-75 ml kókusztej


Hozzávalók a töltelékhez

  • 60 g darált mák
  • 90 g almapüré
  • 20-25 g eritrit
  • 1 citrom leve
  • pici citromhéj


Elkészítés

  • A  tésztához a száraz hozzávalókat jól elkeverjük.
  • A nedves hozzávalókat szintén elkeverjük, majd a lisztes tálba öntjük, és összegyúrjuk.(Lehet hogy egy kevés plusz kókusztejre még szükségetek lesz)
  • 5 percet pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, egy kenhető masszát kell kapnunk.
  • A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. (Egészen vékonyra)
  • Megkenjük a töltelékkel, majd a 2 rövidebb oldalát egy picit behajtjuk, és a hosszabbik oldalától feltekerjük.
  • A tetejét szívószállal megböködjük.
  • 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat, Kellemes ünnepeket! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése