Hozzávalók a tésztához (1 rúd bejglihez)
- 60 g (gluténmentes) zabliszt
- 20 g kókuszliszt (vagy mandulaliszt/darált mandula)
- 12 g tápióka keményítő (vagy kukoricakeményítő)
- 5 g búzasikér (helyettesíthető kókuszliszttel)
- 20 g poreritrit
- csipet só
- 2 g sütőpor
- 25 g almapüré
- 1 tk (5 g) kókuszolaj
- 70-75 ml kókusztej
Hozzávalók a töltelékhez
- 60 g darált mák
- 90 g almapüré
- 20-25 g eritrit
- 1 citrom leve
- pici citromhéj
Elkészítés
- A tésztához a száraz hozzávalókat jól elkeverjük.
- A nedves hozzávalókat szintén elkeverjük, majd a lisztes tálba öntjük, és összegyúrjuk.(Lehet hogy egy kevés plusz kókusztejre még szükségetek lesz)
- 5 percet pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, egy kenhető masszát kell kapnunk.
- A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. (Egészen vékonyra)
- Megkenjük a töltelékkel, majd a 2 rövidebb oldalát egy picit behajtjuk, és a hosszabbik oldalától feltekerjük.
- A tetejét szívószállal megböködjük.
- 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat, Kellemes ünnepeket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése