Receptek

Vegán kakaós mousse


Hozzávalók az alaphoz:


  • 90 g zabpehely
  • 25 g olvasztott kókuszolaj
  • 30 ml víz
  • 20 g eritrit



Hozzávalók a krémhez:

  • 230 g édesburgonya (nyersen mérve)
  • 200 g magozott aszalt datolya
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 citrom leve
  • csipet só
  • 25 g eritrit
  • 250 ml kókusztej


Elkészítés:

  • Az alaphoz minden hozzávalót aprítógépbe/ turmixgépbe teszünk, és összeturmixoljuk. Sütőpapírral bélelt torta formába (vagy más formába) lapítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük.
  • A krémhez az édesburgonyát feltesszük főni. Közben a datolyát forró vízbe áztatjuk.
  • Ha megfőtt az édesburgonya, akkor leszűrjük (a datolyáról is leöntjük a vizet). 
  • Turmixgépbe összeturmixoljuk a datolyát, édesburit, kakaóport, citromlevet, eritritet és kókusztejet. 
  • Ráöntjük a zabos alapra, majd 180 fokon 40-50 percig sütjük.
UI: Ez a krém magába is nagyon finom 😆😋




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése