Hozzávalók az alaphoz:
- 90 g zabpehely
- 25 g olvasztott kókuszolaj
- 30 ml víz
- 20 g eritrit
Hozzávalók a krémhez:
- 230 g édesburgonya (nyersen mérve)
- 200 g magozott aszalt datolya
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 citrom leve
- csipet só
- 25 g eritrit
- 250 ml kókusztej
Elkészítés:
- Az alaphoz minden hozzávalót aprítógépbe/ turmixgépbe teszünk, és összeturmixoljuk. Sütőpapírral bélelt torta formába (vagy más formába) lapítjuk, és 180 fokon 15 percig sütjük.
- A krémhez az édesburgonyát feltesszük főni. Közben a datolyát forró vízbe áztatjuk.
- Ha megfőtt az édesburgonya, akkor leszűrjük (a datolyáról is leöntjük a vizet).
- Turmixgépbe összeturmixoljuk a datolyát, édesburit, kakaóport, citromlevet, eritritet és kókusztejet.
- Ráöntjük a zabos alapra, majd 180 fokon 40-50 percig sütjük.
UI: Ez a krém magába is nagyon finom 😆😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése