195 g zabliszt- 3 ev poreritrit,vagy más édesítőszer
- negyed kk szódabikarbóna
- 200 ml víz
- 200 ml növényi tej (vagy víz)
- csipet só
Csomómentesre keverjük a masszát, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat. (Közepes fokozaton, viszonylag lassan kell sütni, és akkor nem szakad el. Plusz ha a sütés közben a tészta besűrűsödne lehet hozzáadni egy kis folyadékot.)
Hozzávalók az almás mákos töltelékhez:
- 4 közepes alma
- 80 g darált mák
- 4 evőkanál eritrit (vagy más édesítőszer)
- 1 teáskanál fahéj
- kis szórásnyi szerecsendió (elhagyható)
- 1 citrom kifacsart leve
Az almákat lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét (kelleni fog még később). A többi összetevővel összekeverjük.
Hozzávalók a tofus krémhez, amivel leöntjük majd az egészet:
- 200 g natúr tofu
- 1 citrom leve
- a kifacsart almák leve
- 1 evőkanál kókuszliszt (lehet tápióka keményítő/más keményítő is)
- 3 evőkanál eritrit (más édesítőszer)
Turmixgépben mindent összemixelünk.
Összeállítás:
Egy kis méretű tortaformát (20 cm átmérőjűt használtam) kiolajozunk. 5 db palacsintával kibéleljük a formát. (1 egészet az aljára, négyet körbe, a forma szélére) A maradék palacsintákat megtöltjük a mákos töltelékkel, majd feltekerjük. Így feltekerve belerakosgatjuk a tortaformába. Leöntjük a tofus krémmel, majd ráhajtogatjuk a kilógó palacsinták széleit. 180 fokon 45 percig ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése