Receptek

Vegán teljes kiőrlésű kakaós csiga

Hozzávalók


  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g zabliszt
  • 20 g búzasikér
  • 40 g poreritrit
  • csipet só
  • 20 g  élesztő ( nem szárított!)
  • 90 ml kókusztej

A töltelékhez

  • 20 g kakaópor
  • 25 g eritrit
  • fél citrom leve
  • 25-30 ml kókusztej

Elkészítés 

  • A töltelékhez minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 
  • A száraz alapanyagokat összekeverjük. 
  • A kókusztejet langyosra melegítjünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. 
  • A lisztes részhez öntjük, és összegyúrjuk. 
  • Fél órát szobahőmérsékleten kelesztjük. 
  • Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és felvágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. 





****** UPDATE!

Ugyanebből a tészta receptből készítettem a fahéjas datolyás csigát is.
A tölteléke: 100 g magozott datolya, 1 kk fahéjjal, és kb. 50 ml vízzel összeturmixolva.
Ezzel kentem meg a tésztát, majd ugyanúgy feltekertem, és sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése